"Zo'n 25 jaar geleden - rond 1992 - heb ik een CD gemaakt met Danny Becher, getiteld Natural. De CD staat op mijn website. Ik werd in die tijd geconfronteerd met een moeder van 2 van mijn leerlingen die een zeer agressieve kanker had gekregen. Ik had haar een paar jaar lang elke week gesproken. Jonge vrouw, vol levenslust en dan ineens dit. Ik wilde afscheid van haar nemen, maar toen ik aan de deur kwam, mocht dat niet meer. Ik wilde toch iets doen en gaf de CD af aan de deur.

De volgende dag werd ik gebeld. Of ik aub wilde komen. Ik heb met haar een half uur gesproken. Ze was heel ziek en had niet lang meer te leven. Ze had ondanks haar zware laatste uren de CD geluisterd en het had haar rust gegeven. Daarom wilde ze dat ik toch kwam. Het is voor mij zeer indrukwekkend geweest. Net als het proces van Pieter in deze opname, de Pietersymfonie. Hier beschrijf ik van fase tot fase in muziek het ziekteproces van iemand die ons dierbaar is geweest. En als een held is gestorven.

Reactie:
Wat een enorm indrukwekkend verhaal Fred. Ik weet hoe zeer jij begaan bent met muziek en zelf ook bijzonder goede en indrukwekkende muzikale composities schrijft, en ook hebt geschreven. Empathie op de bovenste plank, maar wel altijd een kritische beschouwing van de werkelijkheid. En steeds omgeven door noten, muziek, nieuwe ideeën en nog veel meer. Stilstaan is voor jou geen optie. De eeuwige verering voor D-Day en het respect voor al die mannen die 'ons Europa' hebben bevrijd, ligt je zeer na aan het hart. Jij hebt er een levenswerk van gemaakt dat heel veel waardering verdient. Groot respect mijnerzijds, Fred. Ga zo door ;-)"Feedback

Facebook