In the meanwhile, relax with my music

Père Lachaise - oase van inspiratie. 

https://vimeo.com/597160581 

of 

5 dagen lang ronddwalen op Père Lachaise met Hilke Ingelse is geen straf. Misschien de spierpijn vanwege de ongemakkelijke wegen en paden. Maar alles verdwijnt weer in het niet als je de graven met hun inhoud toelaat in je geest: dooie mensen, mooie mensen. Ontmoetingen met mensen die op dezelfde manier als jij en ik op zoek zijn geweest. Dood en leven gaan hier hand in hand. 

Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar mijn muziekscore voor de film Père Lachaise.  Een link naar de muziek naar al die mooie mensen die hebben begrepen waar het leven toe dient en voor hen diende. 

De overeenkomst tussen mijn werk en de componisten van Père Lachaise is een diep respect voor de muziek. Voor hen die daar begraven zijn en de muziek die ik al jaren mag schrijven: oprechte creativiteit is de weg naar een betere wereld, een weg naar een beter zelf. Muziek is geen geloof, religie, geen wetenschap, geen wet, geen.. Nou ja vul maar in. Muziek kan mensen wel op een spoor brengen dat ik niet altijd even mooi of gewenst vind. Maar met muziek kun je kiezen zonder enige repercussies. Voor die betere wereld.

We hebben over de honderd componisten bezocht met voor allemaal een diep respect en de hoop dat ze op Père Lachaise het slotakkoord hebben gevonden. 

Hilke en ik hebben zoals gezegd een kleine week rond gezworven op het meest indrukwekkende kerkhof van de wereld. Met onze foto's en onze muziek kun je meedelen in onze fantastische ervaring, als je tenminste het geduld kunt opbrengen. Zo niet nu, dan later. Die tijd komt vanzelf.

Verhalen, muziek en foto's vind je ook op www.pere-lachaise.info.   

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
You can put here your comment for social media